Щоб пережити горезвісну «криптовалютну зиму», майнерам все частіше доводиться ставати експертами фінансового ринку і ризик-менеджерами, використовуючи на максимум функціональність торгових платформ. Короткі позиції часом шкодять самим майнерам, які щосили намагаються зберегти рентабельність діяльності.

Читайте також: Ведмежий ринок — золота пора для біткоін-інвесторів

«Всі грають на пониження. Робиться це з метою самозбереження, проте це призводить до подальшого зниження ціни криптовалют. Переставши відкривати короткі позиції, ми в підсумку вийдемо з гри. Однак якщо кожен буде продовжувати робити це, все закінчиться крахом. Це дуже ризиковано», — сказав китайський майнер Цзінь Синь.

Історія майнера

Як зазначив Синь, він видобуває криптовалюту частково на відеокартах. Майнер почав свою діяльність в жовтні 2017 року. Якщо вірити його словам, то за перші два місяці Цзінь Синь заробив більше, ніж за останні три роки в інших сферах діяльності.

Однак в поточному році ситуація кардинально змінилася і майнеру довелося розробити власну стратегію виживання на ведмежому ринку. Для нарощування потужностей він скуповував задешево старі GPU-ферми у тих, хто побажав вийти з гри. Відразу після того, як ціна опускалася нижче точки беззбитковості, Синь вимикав ферми і продавав відеокарти любителям відеоігор. Дочекавшись деякого відновлення цін, він знову скуповував відеокарти на вторинному ринку і продавав їх майнерам.