Державна компанія Shanghai Construction Group Co Ltd бере участь в торгах, а підрозділ компанії China Minmetals Corp Ltd вже готує матеріали для закладки фундаменту заводу, пише ITC.

Перший завод Tesla в Китаї, який буде і першим закордонним заводом Tesla, оцінюється в 2 млрд доларів.

Що це дасть?

  • Як очікується, завдяки будівництву компанія зможе зміцнити свою присутність на китайському ринку електромобілів, який є найбільшим в світі. Через недавню торгову війну між США і Китаєм у Tesla знизилися доходи на цьому ринку.

Як повідомляють обізнані джерела, Tesla вже почала пошук компаній, які зможуть побудувати завод в Китаї. І Shanghai Construction Group Co Ltd є лише однією з компаній, зацікавлених в отриманні цього замовлення.

У той же час компанія Shanghai Baoye Group Co Ltd, яка є дочірнім підрозділом China Minmetals Corp Ltd, готується до постачання великої кількості бетонних труб і сталевих паль в другій половині грудня. Про це свідчать дані з документів на веб-сайті компанії.

Tesla відмовилася коментувати дану інформацію, Shanghai Construction Group не відповіла на запит журналістів, а офіційний представник China Metallurgical Group Corp підтвердив участь компанії в проекті.

Керівництво Шанхая заявило, що мер Ін Юн відвідав розташування Gigafactory, і що підготовча робота була майже завершена, а будівництво почнеться найближчим часом.

Також слід зазначити, що Ін Юн наполягав на тому, щоб Tesla «прискорила» роботи по створенню заводу. Він заявляв, що виробництво почнеться вже в другій половині наступного року.

За словами представників місцевої громади, роботи з підготовки землі і огорожі ділянки, де буде проходити будівництво, вже майже повністю завершені.