Користувач уїдливо та з гумором описав свої спроби поміняти валюту у відділенні банку, де він обслуговується вже 8 років: «Я так розумію, деякі керівники банку — особливо ті, що відповідають за валютообмінні операції, — в дитинстві дуже любили творчість Успенського, а особливо їм до вподоби припав листоноша Пєчкін, такий принциповий бюрократ — пам'ятаєте? «Я знаю, що ви дядько Федір, я знаю що посилка для вас, але вам я її не віддам, тому що докУментів у вас немає ...» У такій ситуації опинився і я, коли терміново знадобилося обміняти невелику суму валюти...». Як виявилося, в Укрсиббанку цю операцію проводять тільки за наявності паспорту.

«Дороге керівництво, яке позиціонує Банк позитивних змін, — я пропоную вам ввести ще такі ПОЗИТИВНІ зміни, як:


1. Вхід у відділення банку тільки за паспортами.
2. Продаж валюти тільки за закордонний паспортом (а навіщо вашим клієнтам валюта в країні, правильно — їдеш за кордон, купуй).
3. Отримання грошей в банкоматі — відбитки пальців, сітківки ока і аналіз ДНК, і так — наявність рахунку і картки — нічого не означає ...», — іронізує nvlysenko.

Ще 2 тисячі гривень було розіграно за допомогою системи random.org.

Загалом у розіграші за листопад брали участь 286 відгуків. Перший переможець — мешканка міста Миколаїв, яка залишила гнівний коментар про те, як їй в Ощадбанку не повернули вчасно депозит. Другий щасливчик — киянин Артур, який категорично не радить зв'язуватися з банком Восток. Обидва переможці отримали по 1 000 гривень.

Нагадуємо, що у розіграші беруть участь не тільки негативні, а й позитивні коментарі про банки. Ще один важливий нюанс — це повинні бути відгуки тільки про діючі платоспроможні банки. Відгуки про фінустанови з тимчасовою адміністрацією або в стадії ліквідації в розіграші участі не беруть.

Однак редакція «Мінфіну» не змогла залишитися байдужою до відгуку Володимира Мурашкіна про банк «Фінанси та кредит». Банк було визнано неплатоспроможним ще 3 роки тому, але ми оцінили письменницький стиль Володимира і вирішили опублікувати скорочений варіант його відгуку. Далі — цитати автора мовою оригіналу.

Невероятные приключения в мире зловонного зомбибанка и его прихвостней-коллекторов

Я был рисковым. Мне нравилось чувствовать это лёгкое дыхание неминуемой кончины некогда сильной и могущественной конторы, витающей совсем рядом в воздухе, приправленной соусом повышенных процентов по депозиту. Однако мне всегда счастливилось забирать депозиты до прихода временной администрации. Так было и с «Финансы и Кредит».

Заявление на закрытие карты было написано. Кислый оператор, в копилке которого добавилась пару листов бумажной макулатуры, дала отмашку, что «Вас с нашим банком больше ничего не связывает, валите на здоровье». Никакой справки мне не дали, да я особо и не просил, поверив в искренность её честных глаз. На этом месте поставить бы учреждению «троечку» и забыть о его существовании, поставив в разряд «был, да и хрен с ним». Ничем бы он мне не запомнился, если бы не….)

Прошло три года. Банк уже давно не работает, и, по моему скромному мнению, должен был уже почить в бозе и даже выветриться запах нафталина из склепа, где он похоронен. Как снег на голову в июле, свалилось письмо от коллекторов где написано, что Вы, господин Вова, нехороший, и задолжали ПОКА ЕЩЁ банку около трёхсот гривен. Звоню в банк на удивление работающую горячую линию, где девочка щебечет, что дебетная карта активна, с неё начисляется ежемесячный платеж за использование. Шта?) Куда потерялось заявление о закрытии, и, как может сниматься овердрафт с необслуживаемой карты без лимита, девочка пояснить не смогла, но на всякий случай пригрозила страшной карой в случае неоплаты.

Решил благополучно забить и на письмо, и на восставшего банковского зомби. Через два месяца (начало 2018 года) начались звонки уже от коллекторов «К-Капитал», которым этот кредит якобы продали. Сначала я честно пытался у них получить документацию, на основании которой они мне звонят, договор о переуступке прав на долг, ну хоть что-то) Обещали прислать, потом говорили что отправили, но не смогли предоставить трек-номер по «Укрпочте». Неутомимая девочка на том конце трубки не уставала грозиться, но в суд подавать категорически не хочет по неведомой мне причине.

Кстати, за полгода долг с 300 вырос до 900 гривен. Мораль моей истории такова: по нашему миру бродят зомби некогда Великого банка «Финансы и Кредит», но его зловонное наследие может навредить лишь тем, кто в него действительно верит. Ах да, и всегда требуйте справку о статусе ваших взаимных отношений.

Залишайте свої відгуки про обслуговування в банку і отримуйте грошові призи від «Мінфіну»! Умови акції читайте тут.