«Всього з початку дії нових правил ввезення автомобілів на іноземній реєстрації вже оформлено 15 таких транспортних засобів. В бюджет перераховано 890 тис. гривень, економія за рахунок пільгових ставок склала майже півмільйона гривень», — повідомили фіскали.

Які доходи?

  • З одного автомобіля сплачено добровільний внесок в 8500 гривень, сплата якого передбачається за порушення термінів перебування на митній території України.

 Кредитні карти для водіїв

Як працює закон?

  • До 25 листопада, коли вступив в силу закон, що передбачає нові правила ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією, імпорт цього автомобіля був неможливий через заборону на митне оформлення автомобілів старше 8 років.
  • Протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності законом базова ставка акцизного податку розраховується з 50% знижкою, крім електромобілів, із застосуванням коефіцієнтів залежно від об'єму двигуна та віку ТЗ.
  • Крім того, митне оформлення здійснюється за умови добровільної сплати до державного бюджету коштів в сумі, що дорівнює 8500 гривень (500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) в разі, якщо цей транспортний засіб знаходиться на території України з порушенням вимог Митного кодексу України.
  • Ці гроші платить фізична особа, яка є власником такого транспортного засобу або особа, уповноважена розпоряджатися ним і декларує такий транспортний засіб для вільного обігу на митній території України.
  • При ввезенні для постійного користування транспортних засобів, що були у вжитку, підтвердження відповідності екологічним нормам ЄВРО 5 не потрібно.