Основні норми закону:

  • Закон змінює модель акцизного податку, а також запроваджуються базові ставки акцизу.
  • Для нових легкових автомобілів з бензиновим двигуном до 3000 куб. см базова ставка складе 50 євро, для більш кубатурних — 100 євро. Для дизельних авто до 3500 куб см ставка складе 75 євро, для більш кубатурних — 150 євро.
  • До базових ставок будуть застосовуватися два коефіцієнта. В одному випадку розмір коефіцієнта залежить від об'єму двигуна, в другому — віку транспортного засобу.
  • Один коефіцієнт буде визначатися шляхом ділення об'єму циліндрів двигуна (в куб. См) авто, яке належить розмитнити, на 1000 куб. см.
  • Другий коефіцієнт — це загальна кількість років автомобіля.

Ставка податку для відповідного транспортного засобу визначається за формулою: Ставка = Ставка базова х К двигун х К вік.

У формулі ставка базова — ставка податку в євро за один транспортний засіб:

— з двигуном внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням та кривошипно-шатунний механізм з об'ємом циліндрів до 3000 куб. см — 50 євро;

— з двигуном внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням та кривошипно-шатунний механізм з об'ємом циліндрів понад 3000 куб. см — 100 євро;

— з двигуном внутрішнього згоряння із запалюванням від стиснення (дизелем або напівдизелем) з об'ємом циліндрів до 3500 куб. см — 75 євро;

— з двигуном внутрішнього згоряння із запалюванням від стиснення (дизелем або напівдизелем) з об'ємом циліндрів понад 3500 куб. см — 150 євро.

Найпростіший спосіб заощадити на паливі — замовити кредитну карту для водіїв