«Пропоную міським радам вийти з ініціативою до Кабінету міністрів, щоб отримати у власність теплоцентралі, які обслуговують ваші міста. Ми це розглянемо на уряді і, думаю, ініціатива знайде підтримку і ви будете власниками цього майна. Сьогодні давайте дамо урядове доручення, направимо цей лист до міськрад, хай приймають рішення, забирають у власність (ТЕЦ, — ред.) і наводять там порядок. Краще, ніж вони, ніхто не наведе», — сказав Гройсман.

На думку прем’єра, мери українських міст, які зірвали початок опалювального процесу, не зумівши впоратися зі своїми елементарними функціями, повинні бути звільнені.

«Цей абсурд, який іноді лунає з вуст представників місцевої влади просто не піддається жодній критиці. Починають перепихувати один одному — «Нафтогаз» одне каже, мерія — інше. Той підготувався, той не підготувався, той заплатив за борги, той не заплатив", — сказав він.

«Я змушений був, і профільний віце-прем'єр, 24 години на добу займатися, щоб розблокувати питання щодо Кривого Рогу, Павлограда і Херсона. Тому що (мери, — ред.), не спроможні виконати елементарну свою функцію», — сказав Гройсман.

Він також зазначив, що уряд підготувався до опалювального сезону.

Ми закачали 17 млрд кубів газу до сховища, ухвалили закон про реструктуризацію боргів, ще 5 жовтня ухвалили рішення про початок опалювального сезону", — зазначив прем'єр.

Віце-прем'єр Геннадій Зубко зазначив, що 204 теплопостачальних підприємств мають можливість реструктуризувати накопичені борги.

«Ми три роки поспіль працюємо над тим, щоб стабілізувати роботу підприємств водопостачання, теплопостачання і дали можливість реструктуризувати борги, які накопичилися за 15-20 років. 204 підприємства, які увійшли в реєстр, мають можливість реструктуризувати борги. Вже 2,7 млрд грн штрафів і пені списано тим, хто долучився до цього процесу. Таким чином повертається фінансова стабільність підприємств цієї галузі», — сказав він.

Нагадаємо, що компанія «Нафтогаз України» відмовилася укладати договори на поставку газу для початку опалювального сезону з 22 теплопостачальними підприємствами України через борги перед Нафтогазом.