Біографія Андрія Довбенка

Професійна біографія відомого юриста і адвоката Андрія Довбенка почалася дуже рано: на четвертому курсі юридичного факультету Києво-Могилянської академії він вирішив застосувати свої знання і подав документи на вакантну посаду у всесвітньо відомої аудиторської фірмі PricewaterhouseCoopers. Після кілька етапів складних співбесід адвокат Андрій Миколайович Довбенко отримав бажану посаду і вже через три місяці його підвищили до рангу старшого юриста. Ще рік і на дуже перспективного адвоката вийшли рекрутери іншого представника «великої четвірки» аудиторських компаній Ernst & Young. Довбенко прийняв пропозицію і наступні 4 роки в E&Y займався тим, що консультував в питаннях податкового і корпоративного права цілий ряд великих українських і міжнародних компаній. Юридична кар'єра Довбенко стартувала в кіпрській юридичній фірмі «Неоклеус і Ко», де він продовжив роботу після Е & Y. Зовсім скоро адвокат став керуючим партнером в компанії «Неоклеус і Довбенко», яка двічі пройшла через процедуру ребрендингу, отримавши в 2018 році свою нинішню назву — юридична фірма Evris. Найсміливіше в своїй кар'єрі рішення адвокат Андрій Довбенко прийняв в середині цього року, коли оголосив про те, що залишає юриспруденцію, і виходить зі структури управління Evris.

Андрій Довбенко і Мін'юст

Раніше ми вже публікували матеріал про юриста Андрія Миколайовича Довбенка.

Щоб зробити докладні висновки про юриста і адвоката, можна обрати два шляхи: або проаналізувати його реальні професійні досягнення, або наштовхнутися на провокаційні статті в інтернеті. Всі ці опуси об'єднує:

— загальна тематика «Андрій Довбенко Мінюст»;

— схожа стилістика викладу, яку використовують різні «автори»;

— неперевірені, а часто і просто непроверяемие «факти»;

— явно провокаційний характер надуманих звинувачень.

Зв'язки юриста Андрія Довбенка з Мін'юстом України «характеризує» той факт, що сам міністр юстиції в 2015 році неодноразово публічно говорив журналістам, що навіть не знайомий з адвокатом. Однак це не зупиняє інтернет-писак.

Поширюються ці замітки через сайти з вкрай сумнівною репутацією. Це примітивні з технологічної та дизайнерської точки зору ресурси. Головна мета їх створення – чорний піар проти репутації відомих людей і компаній. У багатьох з цих сайтів збігаються контактні дані, а зареєстровані вони на ім'я одного реєстратора в приблизно один і той самий проміжок часу.

Детальніше про чорний піар конкурентів за запитом «Андрій Довбенко Мін'юст» за посиланням.

Сьогодні головні новини про адвоката і юриста Андрія Довбенка вже пов'язані не стільки з юриспруденцією, скільки зі світом високих технологій. Адвокат Довбенко вирішив спробувати сили в венчурних інвестиціях і в даний час займається створенням власного фонду. Саме з цієї причини Андрій Довбенко добровільно склав управлінські функції в юридичній фірмі Evris. Головною місією майбутнього фонду Андрія Довбенка буде підтримка талановитих українських та іноземних розробників різних високотехнологічних продуктів. Особлива увага приділяється технології блокчейн, яка, на думку інвестора, є однією з найбільш перспективних на сьогоднішній день.

Важлива інформація про Андрія Довбенка міститься на сторінках його особистого блога. Там юрист ділиться своїм поглядом на майбутнє України. Юрист Андрій Миколайович Довбенко пише про необхідність кардинальних реформ в сфері захисту прав власності і рішучої боротьби з корупцією. Крім того, адвокат виступає за впровадження високих технологій в сфері державного управління. На його думку, таким чином автоматично буде скорочуватися кількість посередників між громадянами і державою, що призведе до зниження корупційних ризиків. У перспективі новітні технології також дозволять скоротити величезну за європейськими мірками кількість українських чиновників. На їх утримання наша держава витрачає мільярди гривень на рік, які, в разі автоматизації бюрократичних процедур, можна буде перенаправити на розвиток соціальної інфраструктури. Грунтуючись на багаторічному досвіді юридичного супроводу українських і міжнародних компаній аграрного сектору, адвокат Андрій Довбенко також виступає за зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. На його думку, цей архаїчний інструмент не повинен бути в сучасній ринковій економіці і критично стримує зростання аграрно-промислового комплексу України. Цю точку зору поділяють також міжнародні партнери України, зокрема — США. У Міжнародному валютному фонді неодноразово зверталися до українського уряду з проханням розробити ефективну законодавчу базу і інші інструменти, які дозволили б запустити ліберальний і конкурентний ринок землі. За розрахунками Світового банку, такий крок в перспективі вже через 10 років дозволить подвоїти ВВП України.

Завдяки поширенню інтернету сучасна людина отримавла величезний козир, недоступний попереднім поколінням — практично необмежений доступ до інформації. Але у цієї сторони дві медалі. Завжди знайдуться ті, хто буде використовувати цей інструмент в корисливих цілях, створюючи альтернативну, вигідну для себе «правду». Переконатися в цьому можна на прикладі схожих історій двох абсолютно різних людей: звичайної київської студентки Наталії Бурейко і авторитетного адвоката Андрія Довбенка.