Що це дасть? 

  • З метою створення умов для сталого економічного зростання, розробити програму щодо здійснення випусків цільових ОВДП, які будуть враховуватися за спеціальним фондом державного бюджету, кошти від емісії яких будуть направлятися на підтримку проектів розвитку і модернізації економіки України, сприяння експорту та імпортозаміщення.

Що нового?

Запропоновано спростити доступ населення до вкладення коштів в ОВДП і провести роботу над популяризацією цього інструменту для залучення грошей громадян з метою «забезпечення структурної перебудови економіки».

Що значить інвестувати в ОВДП?

ОВДП стають однією з найпопулярніших альтернатив банківським депозитам. Прибутковість з цінних паперів вище, податок з доходу платити не потрібно, до того ж, інвестиція гарантується державою. Це державні цінні папери, які випускає Міністерство фінансів України.

Читайте також: Все про інвестиції в ОВДП

ОВДП дозволяють отримати підвищений (в порівнянні з депозитами) дохід. При цьому ризики мінімальні, так як гарантує повернення коштів за ОВДП уряд, в той час як в депозитах гарантії лягають на сам банк і Фонд гарантування вкладів, крім Ощадбанку.

Мінфін використовує ОВДП, щоб залучити додаткові грошові ресурси. Ці ресурси можуть бути спрямовані як на погашення держборгу, так і на інші потреби бюджету.

Купити ОВДП можуть як юридичні особи, так і звичайні громадяни (фізичні особи), резиденти і нерезиденти.