З нагоди свята засновник нелегального торгового майданчика Silk Road Росс Ульбрихт написав біткоін-спільноті лист. У листі Ульбрихт порівнює біткоін з дитиною.

«Біткоіну виповнилося 10 років, і як багато з вас, я відчуваю гордість, спостерігаючи, як зростає ця дитина. Я поганий батько: сидячи у в'язниці, я нічим не можу йому допомогти.

Біткоін: Мама, коли татко повернеться додому?

Мама: Він прийде, як тільки зможе, милий.

Біткоіни: Чому він залишив нас?

Мама: Я поясню, коли ти підростеш. А зараз піди пограй з блокчейном і іншими криптовалютами», — написав він.

Ульбріхт пише, що основні труднощі ще попереду — коли біткоін стане підлітком. При цьому Росс продовжує вірити в запропоновані Накамото ідеали і закликає всіх боротися за їх досягнення.

«Ми повинні зосередити увагу на децентралізації, конфіденційності, розширенні прав і можливостей користувачів. Ми — адепти біткоіна. Як далеко він просунеться, залежить від нас. Ми повинні втілювати ідеали рівності і бути зразком для постійно зростаючого співтовариства і для самого біткоіна», — зазначив Ульбріхт.

Нагадаємо, в 2015 році суд визнав Росса Ульбріхта винним в трафіку наркотиків через Silk Road, змові з метою перевезення наркотиків, зломі комп'ютерних мереж і відмиванні грошей, а також в керівництві злочинною організацією.

В результаті засновник Silk Road був засуджений до подвійного довічного ув'язнення.