Що це дасть: дозволить зменшити час на обробку транзакцій до 90%, а також істотно знизити вимоги до обсягу пам'яті, необхідного для здійснення захищених транзакцій. Крім того, активація Sapling дасть можливість використовувати для захищених транзакцій полегшені клієнти, а не тільки повні ноди — будь-який комп'ютер, підключений до мережі блокчейн 24/7 і повністю синхронізований з нею.

Відразу після активації Sapling користувачам клієнта zcashd стали доступні адреси нового типу. В даний час кошти не можуть передаватися з захищених старих адрес на нові без розкриття суми транзакції. Це дає можливість аудиту монетарної бази ZEС, що відноситься до захищених адрес.

Команда Zcash в даний час працює над створенням інструменту, який дозволяє автоматизувати переміщення коштів без збитку приватності користувачів.

У блозі Zcash також говориться, що активація Sapling — по суті, «друге народження криптовалюти», оскільки робить проект на крок ближче до масового прийняття в якості відкритої та конфіденційної платіжної системи.

Варто зазначити, що на момент публікації статті вартість Zcash становила 121,50 доларів. При цьому капіталізація криптовалюти досягла 621 769 163 доларів.