На його думку, такий прогноз є цілком реальним.

«Абсолютно реальний. Саме тому його і закладено в проект бюджету. А цього року він навіть був нижчий прогнозованого», – сказав Гройсман.

Крім того, в розмові посадовець зазначив, що критично важливо для України, щоб бюджет було прийнято до 1 грудня цього року. Тоді буде змога планово продовжувати співпрацю з міжнародними фінансовими партнерами.

Читайте також: Валютний ринок у понеділок: чому нудно не буде

За розрахунками, бюджет на 2019 рік становитиме 1 трильйон 200 млрд грн. Хоча пропозицій від депутатів та профільних комітетів надійшло на суму понад 2 трильйона грн.

«Проект держбюджету, який ми подали до парламенту, є збалансованим і бездефіцитним. При цьому у ньому закладено фінансування масштабних програм розвитку: дороги, енергоефективність, аграрний сектор, школи, медицина з інноваціями у цій сфері, децентралізація», – зазначив Гройсман.

Що відбувається на валютному ринку? 

Події, що відбуваються як на українському міжбанку, так і на міжнародних майданчиках не дають нам підстав стверджувати, що період валютних ралі скоро закінчиться.

На зовнішньому ринку турбулентність тільки наростає. Причому як по долару, так і по євро.

Рекордні падіння американського фондового ринку, «італійське питання» в ЄС, Брексіт, виступ Маріо Драгі за підсумками засідання ЄЦБ, продовження торгової війни США і Китаю — ось лише невеликий перелік проблем, які опосередковано підривали котирування євровалюти на українському міжбанку. В кінцевому підсумку за тиждень євро з численними злетами і падіннями впав майже на 42 копійки — з 32,4442/32,4676 гривень на ранок понеділка до 32,0266/32,0550 до закінчення українських п'ятничних торгів.

Волатильність по долару також не особливо відставала від свого європейського колеги. Але працювали вже суто місцеві чинники — зростання попиту на валюту з боку великих імпортерів, період активних відшкодувань ПДВ експортерам, перекоси попиту і пропозиції за рахунок разових виходів найбільших гравців міжбанку, збереження облікової ставки НБУ на рівні 18% при наростаючих показниках інфляції, а також безліч інших інформаційних приводів зі світу української політики і економіки.

Читайте також: Нюанси валютного ринку: хто буде керувати курсом на цьому тижні