Згідно з повідомленням, НАБУ розслідує заволодіння коштами державного банку, організоване народним депутатом Станіславом Березкіним.

«За версією слідства, наприкінці 2013 року зазначений депутат через підконтрольне йому підприємство організував заволодіння 20 мільйонами доларів державного банку під приводом отримання кредиту. Досудове розслідування проводиться детективами НАБУ з травня 2016 року. Протягом цього часу банк неодноразово надавав пояснення та відповідні запитувані документи для сприяння слідству», — пояснила прес-служба.

Крім того, в Ощаді звернули увагу на те, що оголошення підозри співробітникам банку є процесуальною дією в рамках досудового розслідування, яка не дає жодних підстав для висновків стосовно винуватості зазначених осіб.

"Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку вироком суду", — йдеться у повідомленні.

Також, як зазначається, в рамках слідства детективи НАБУ отримали висновки незалежних експертів, а саме Державної аудиторської служби, якими встановлено відсутність порушень з боку банку за операціями, які є предметом досудового розслідування, що призвели до нанесення матеріальної шкоди (збитків) банку.

Нагадаємо, з 2015 року Ощадбанк проводить активну претензійно-позовну роботу щодо повернення боргів групи «Креатив». Загалом банком подано до судів загальної юрисдикції 23 позовні заяви про стягнення заборгованості з групи компаній «Креатив» та їх поручителів – фізичних осіб Березкіна М.С. та Давидова Ю.Г.

Отримано 11 судових рішення про стягнення заборгованості з боржників та поручителів на користь Ощадбанку та таких, що набрали законної сили, на загальну суму 212,7 млн дол, 12,7 млн євро та 255 млн грн.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що НАБУ затримало топ-менеджерів Ощаду за підозрою в розкраданні 20 мільйонів.