Інвесторів в криптовалюту в цьому році розчарували посилення регулювання біткоіна в світі (зокрема, в Японії і Південній Кореї) і періодичні зломи криптобірж хакерами (в цьому році зі знаком мінус відзначилися Coinrail і Bithumb).

Зламати спадний тренд могло б рішення Комісії з цінних паперів США (SEC) про ліцензування ETF-фондів на біткоіни, але до сих пір SEC відмовляла фондам в ліцензуванні, відзначаючи відсутність регульованої та високу волатильність біткоіна.

Читайте також: Китай здатний знищити біткоін — дослідження

Варто зазначити, що зниження котирувань криптовалют йде не без відкатів. Протягом року (в лютому і наприкінці квітня) були сплески інтересу до біткоіна, Bitcoin Cash на тлі новин про лістинг на Gemini і IPO Bitmain і Ripple на тлі співпраці з PNC і запуску платіжної платформи xRapid. Але до повноцінного відскоку вгору криптовалют вони не привели.

В останні тижні кількість позитивних новин щодо криптовалют збільшилася. Зокрема, в жовтні Google планує зняти заборону на рекламу криптовалют, а інтерес до блокчейн-технологій проявили Starbucks і Microsoft. Проте, поки переламати низхідний тренд в біткоіні новинам не під силу — до кінця року біткоін може знизитися до 6 000 доларів.