«Думаю, нам доведеться нового покупця шукати, тому що НБУ дуже чітко сказав, що покупець з Білорусі для них є небажаним», — зазначив Хасіс.

Він уточнив, що український регулятор пояснив причини свого рішення.

«Вони відмовили в зв'язку з тим, що вважають білоруського покупця недостатньо «репутабельним» для того, щоб схвалити цю угоду», — сказав перший заступник голови правління Сбербанку.

Читайте також: Нацбанк відмовив Парітетбанку в покупці української «дочки» Сбербанку

Топ-менеджер наголосив, що український банк «продовжує працювати на території України, продовжує дотримуватися всіх нормативів».

Раніше «Мінфін» повідомляв, що ВАТ «Парітетбанк» вдруге подало до Національного банку пакет документів для придбання АТ «Сбербанку» (Україна).

Як це було 

Вперше Парітетбанк подав заявку на покупку української «дочки» Сбербанку 21 грудня 2017 року.

  • В кінці березня 2018 року НБУ відмовив в узгодженні істотної участі в ПАТ «Сбербанк» Парітетбанку в зв'язку з невідповідністю заявника вимогам законодавства України.
  • У грудні 2017 року білоруський Парітетбанк подав заявку на покупку української «дочки» Сбербанку.
  • ВАТ «Парітетбанк» — 15-й банк Республіки Білорусь за розміром активів, заснований в 1991 р. Основним акціонером є Республіка Білорусь (99,83%), решта 0,17% акцій належать більш ніж 2500 приватним особам.
  • В кінці березня Сбербанк оголосив про продаж української «дочки».

«Мінфін» повідомляв, що білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня, який раніше подав у НБУ заявку на купівлю дочку російського Сбербанку, відмовився від цієї ідеї.