Прес-служба СБУ повідомила, що співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою у межах розпочатого кримінального провадження викрили топ-менеджмент однієї із приватних кредитних компаній на використанні масивів персональних даних громадян України для «псевдокредитування».

При цьому в Moneyveo підтвердили, що 9-10 жовтня 2018 року в київському офісі компанії пройшов обшук, проведений співробітниками СБУ і прокуратури.

«Особами в штатському, які представилися співробітниками СБУ, було вилучено робочі і особисті ноутбуки співробітників компанії Moneyveo. Ми вважаємо сьогоднішні дії тиском на компанію, яка чесно і прозоро веде бізнес», — заявила в коментарі агентству PR-менеджер Moneyveo Інна Калініна.

Вона зазначила, що компанія готова надати всю необхідну допомогу слідству з метою якнайшвидшого відновлення штатної роботи офісу.

На даний момент кредитна система компанії працює в звичайному автоматизованому режимі, послуги клієнтам компанії надаються.

За словами Калініної, станом на ранок четверга постанова правоохоронців на обшук знаходиться на вивченні юристів Moneyveo. За даними Єдиного держреєстру судових рішень, компанія Moneyveo фігурує в 121 справі.

Moneyveo — українська фінтех-компанія, надає послуги онлайн-мікрокредитування понад 300 тис. клієнтам. За даними компанії, в ній працюють більше 200 фахівців.