Рейтинг районів столиці, де вигідно купувати однокімнатну квартиру на вторинному ринку, склала редакція порталу нерухомості Domik.ua. Дані було отримано на підставі аналізу пропозицій продажу квартир на 14 вересня 2018 року: порівнювалася мінімальна ціна квадратного метра в різних районах Києва.

На першому місці, з великим відривом, опинився житловий масив Стара Дарниця. Квадратний метр вторинного житла тут коштує 524 доларів США, і це на $76 менше найближчого сусіда по рейтингу — району Борщагівки. Практично відсутня різниця у мінімальній вартості квадратного метру в таких районах, як Нова Дарниця, Деміївка та Біличі, де діапазон цін — $603-607.

На протилежному кінці рейтингу розташувалися житлові масиви Голосієво та Відрадний: вартість квадратного метра тут становить $685. На Осокорках — всього на $5 дешевше.

Як змінювалися ціни на 1-кімнатні квартири на вторинному ринку: дані по Києву за 2018 рік

Найбільше за період з 1 січня по 14 вересня 2018 року в ціні втратили однокімнатні квартири на Борщагівці -10,85% і в житловому масиві Стара Дарниця -4,20%. Найактивніше на вторинному ринку дорожчали однушки на Виноградарі, де ціни підвищилися на 16,28%, а також на ДВРЗ: мінімальна вартість кв. м. тут піднялася на 11,79%.

На думку експертів, такі різкі зміни не відображають реальну динаміку ринку, а свідчать про незначну пропозицію та зміни в її структурі.