Згідно з повідомленням, внаслідок неналежного контролю Мінінфраструктури за об'єктами держвласності, які належать до сфери його управління, не відбулося істотного збільшення надходжень до держбюджету.

За даними аудиту, Мінінфраструктури не створило ефективного механізму обліку суб'єктів господарювання, немає об'єктивних даних про кількість державних підприємств і господарських товариств, що належать до сфери його управління.

Зокрема, за даними ФДМУ, до сфери управління Мінінфраструктури станом на 1 січня 2018 року належало 261 державне підприємство і 13 господарських товариств.

У той же час Міністерство підтверджувало наявність тільки 117 держпідприємств, а Рахунковій палаті взагалі надали дані по 94 суб'єктах господарювання — 84 держпідприємств і 7 господарських товариств.

У Рахунковій палаті зазначають, що Мінінфраструктури не володіє інформацією про 144 підприємствах, щодо яких в ЄДРПОУ є відмітка про їх належність до сфери управління Міністерства. При цьому 85 суб'єктів господарювання (59%) вже не перебувають на обліку в Державній фіскальної службі.

Податковий борг до зведеного бюджету мали 56 суб'єктів господарювання Мінінфраструктури, сума якого збільшилася з 109 до 148,6 млн гривень.