Жоден з державних банків, за результатами стрес-тестів, не потребує додаткового капіталу при тестуванні за базовим сценарієм. Про це сьогодні на прес-брифінгу заявила перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова.

За її словами, два з чотирьох державних банків не мають потреби в будь-яких додаткових заходів навіть при негативному сценарії.

«Два інших державних банки потребують план реструктуризації. При цьому сума, яку ми бачимо для цих двох банків при негативному сценарії, становить 17 млрд грн», - сказала Катерина Рожкова.

За словами Рожкової, план реструктуризації повинен поліпшити структуру балансу і відповідно потенційну структуру доходів банків.

Заступник голови НБУ також розповіла, що жоден з банків із західним іноземним капіталом не потребує додаткового капіталу за підсумками стрес-тестів.

Читайте також: 13 банкам потрібно знайти 42,1 мільярда до кінця 2019 року— Рожкова

Що стосується «дочок» російських держбанків, то два з трьох дочірніх банків потребували докапіталізації, але вже її завершили. Оцінку БМ Банку НБУ не проводив, так як той вже практично згорнув діяльність.

«Наразі всім трьом банкам (з державним російським капіталом - ред) потрібно лише надати план реструктуризації. Але це окрема група. Як ви знаєте, ВТБ йде по шляху згортання, два інших банки також потихеньку згортають свою діяльність. Тому ці програми реструктуризації і будуть програмами згортання їх діяльності», - зазначила Рожкова.