Проект Advanced Battery Storage з потужністю 70 МВт і ємністю 60 МВт планують завершити до 2020 року.

Сховище розмістять на декількох майданчиках на території Франції і Німеччини, першими вже на початку 2019 року стануть фабрики Renault в Дуе і Клеоне (Франція), а також колишній вугільний завод в Північному Рейні-Вестфалії (Німеччина).

Всього на трьох ділянках планують розмістити близько 2 000 електромобільних батарей, що сумарно дозволить забезпечити ємність в 60 МВт, чого достатньо для потреб близько 5 000 середньостатистичних європейських домогосподарств.

Основним завданням резервного сховища енергії Advanced Battery Storage стане балансування рівнів вироблення і споживання енергії в різний час доби.

Найпростіший спосіб заощадити на паливі: Кредитні карти для водіїв 

Що це дасть: це дозволить збільшити частку енергії, виробленої станціями на основі відновлюваних джерел енергії (сонячна, вітрова, гідро і т.д.). Таким чином енергія, що виробляється ​​сонячними станціями буде запасатися і видаватися споживачам в темний час доби, коли енергоспоживання традиційно зростає.

Акумуляторні батареї для електромобілів будуть встановлюватися в спеціальні контейнери. В системі використовуватимуться як колишні у вживанні акумулятори, які витягли з електромобілів, так і абсолютно нові батареї, які після певного терміну роботи в складі станції будуть використані для заміни акумуляторів в електромобілях, які вже відслужили своє. Розробники зазначили, що станція здатна заряджати свої акумулятори з тією ж потужністю, з якої видають її — 70 МВт.

Нагадаємо, що в липні 2018 року група Renault підтвердила, що вивчає різні проекти з потенційними місцевими промисловими партнерами, які стосуються локалізації збирання в Україні деяких моделей брендів групи.