«Які операції з криптовалютами повинні регулюватися? І очевидно, що тут є два види операцій, які підпадають під регулювання. Це питання фінансового моніторингу — IML, і тут в принципі відповідь очевидна, оскільки у нас є Держфінмоніторинг, відповідає за здійснення політики в цій сфер . Питання оподаткування також присутнє, але тут все зрозуміло — Мінфін формує політику оподаткування», — заявив Лібанов.

Держфінмоніторинг повинен регулювати порядок здійснення фінансового моніторингу та контролю за виконанням суб'єктами первинного фінмоніторингу (криптобіржами).

Мінфін (ДФС) повинен забезпечити процес декларування і сплати податків з отриманого доходу від операцій з криптовалютами.

Читайте також: Депутати хочуть ввести податок на криптовалюту

Роль НКЦБФР може полягати в регулюванні порядку здійснення операцій з криптовалютами і ліцензування криптобірж і криптообмінників.

«Регулюватися повинні тільки ті операції, які передбачають конвертацію криптоактивів в фіатні гроші, і навпаки», — заявив він.

І в цих точках повинен проходити фінансовий моніторинг та оподаткування.

Раніше «Мінфін» писав, що регулятором ринку криптовалюта виступить Національная комісія з цінних паперів та фондового ринку. Комісія збирається взятися не тільки за ліцензування криптобірж і криптообмінників, але і за регулювання ринку ICO.