За даними Mastercard, кількість підключених пристроїв в Україні щомісяця зростає на 25%.

Популярності NFC-платежів також сприяє постійне розширення мережі POS-терміналів. Як показують дані НБУ, понад 75% усіх POS-терміналів підтримують безконтактні платежі. За даними Mastercard, частіше за все українці розраховуються NFC-пристроями у продуктових магазинах, громадському транспорті, ресторанах і кафе, а також на АЗК.

«Окрім зручності рішення, перевагою оплати з NFC є безпека розрахунків, яку забезпечує глобальна цифрова платформа токенізації Mastercard Digital Enablement Service (MDES). MDES дозволяє перетворити будь-який пристрій із NFC-чипом та підключенням до інтернету на безпечний платіжний інструмент: для максимального рівня захисту операцій створюється унікальний шифр (токен). Токен — це 16-значна комбінація цифр, прив’язана до номера банківської карти користувача, яка є унікальною для кожного підключеного пристрою. Реквізити банківської картки є прихованими при токенізованій оплаті, і тому надійно захищеними. Для верифікації платника зі сторони банку в процесі оплати Mastercard трансформує токен у номер картки», — йдеться в повідомленні Mastercard.

Сьогодні в Україні держателі карток Mastercard мають доступ до 20 цифрових гаманців, а скористатися NFC-технологією для оплат можуть клієнти вже 18 банків.