«Важко описати законом і криптовалютний світ. Однак в частині оподаткування проблема точно перебільшена. Все значно простіше, ніж може здатися на перший погляд», – повідомляє він.

Заступник міністра навів приклад Швейцарії, де криптовалюта визнана рухомим майном, яке можна продати на біржі і отримати гроші. Відтак, там існують офіційні агенти продажу криптовалют, адже з критовалютою можливий не лише операції з майнінгу, але й купівлі-продажу. Тому таку ж історію вважає за потрібне створити заступник міністра в Україні. Адже при здійсненні операції на біржі, закон зобов'язує задекларувати дохід і вказати його джерело.

«Швейцарія адаптувала свої податкові правила до операцій з криптовалютами. У них закон такий: якщо все твоє рухоме майно – автомобілі, яхти – коштує менше 1 млн франків, то ти не платиш податок на багатство, якщо більше – платиш. Так само з криптовалютою – якщо ти володієш нею більше, ніж на 1 млн франків, то потрібно сплатити 0,3% в рік», – пояснює Верланов.

Водночас заступник міністра висловив свою думку щодо ставки податку на криптовалюту.

«ПДФО. Ставка у 19,5% – це багато чи мало для таких операцій? Це питання риторичне. Поки у криптовалют немає правового статусу – це звичайний предмет обігу. За Цивільним кодексом України – це річ нематеріального світу. Моє улюблене порівняння – це як танк у World of Tanks. Ми купили танк за 100 грн, розкачали його і продали за 2 тис. грн. Це аналогічна історія», – порівняв Верланов.