Кабінет міністрів звільнив в. о. голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана і оголосив конкурс на посаду голови служби. Про це сказала в. о. міністра фінансів України Оксана Маркарова, передає 112.ua.

«Прем'єр-міністром доручено Національній службі з питань державного управління та Міністерству фінансів розпочати процедури з проведення такого конкурсу. Для того щоб не було конфлікту інтересів, в. о. голови Мирославом Проданом прийнято рішення про звільнення за власним бажанням. Уряд це рішення підтримав. І на момент до проведення конкурсу виконувати обов'язки буде Олександр Власов», - заявила вона.

Інформацію про звільнення за власним бажанням підтвердив на своїй сторінці в Facebook сам Продан і заявив, що має намір брати участь в конкурсі.

«Сьогодні уряд вирішив оголосити конкурс на посаду глави ДФС. Рішення прогнозоване і очікуване. Неодноразово відповідаючи на питання журналістів, зазначав, що повністю підтримую ідею проведення конкурсу. І що обов'язково планую брати в ньому участь. У моїй команді є не тільки стратегія і бачення розвитку ДФС. У нас є реальні результати», - написав він.

Продан попросив уряд призначити на посаду в. о. глави ДФС людину, яка не братиме участі в конкурсі.

«Щоб виключити конфлікт інтересів і будь-які спекуляції з цього приводу, вирішив просити уряд призначити іншого виконувача обов'язків голови ДФС. Службу на цей період має очолити людина, яка не буде брати участі в конкурсі. Тільки таким чином забезпечимо прозорий і неупереджений процес відбору і високий рівень довіри до результатів конкурсу», - зазначив він.