Зростання поставок у порівнянні з аналогічним періодом минулого року склало 6,5%. Географія експорту широка: від Індії і Туреччини до Італії та Іспанії.

Україна експортує відходи і залишки від виробництва крохмалю, буряковий жом,  шрот, отриманий від переробки сої, соняшнику, льону, ріпаку, відходи пивного виробництва і ряд інших продуктів.

Така продукція затребувана за кордоном. Відходи йдуть на виробництво кормів для тварин, ними удобрюють поля, вони також використовуються в якості сировини в хімії та фармацевтиці. Наприклад, за даними Delo.ua, ті ж пивні дріжджі можна використовувати в косметичній та фармацевтичній галузі — дріжджові клітини допомагають виводити токсини з організму. До того ж, якщо тонна сухих пивних дріжджів коштує 22-23 тис. грн., то вироблена з них фармацевтична основа — вже 120-130 тис. грн.

Як зазначає видання, при правильному підході із загальної кількості відходів пивного виробництва кінцева утилізація проводиться тільки в 2% загального обсягу. А 98% вже можуть використовуватися для переробки та експорту.