Як це було: НБУ 5 березня наклав на банк штраф на суму 1,55 мільйона гривень за виявлені ознаки ризикової діяльності у сфері фінмоніторингу. Банку також виписали письмові застереження за виявлені порушення.

Не погодившись із рішенням регулятора оштрафувати їх, банк 3 травня подав позов до НБУ до Дніпропетровського окружного адмінсуду, але він 8 травня передав справу до Окружного адмінсуду Києва виходячи з правил підсудності.

14 травня банк повторно пішов до дніпровського суду з вимогою скасувати рішення про штраф і стягнути з НБУ заплачену їм суму.

Через два місяці — 20 липня — представник банку несподівано звернувся до суду з відкликанням позову і закриття провадження. Суд задовольнив вимогу позивача.

Як пише видання, на це рішення банк міг підштовхнути Нацбанк, який 4 червня повідомив громадськості деталі схеми, яку провернули в Банку Конкорд. «Група з 19 клієнтів банку провела між собою фінансові операції за рахунок 1 мільйона гривень, отриманих як поворотна фінансова допомога одним з клієнтів», — зазначили в Нацбанку.

Зазначені операції проводилися цими клієнтами протягом короткого періоду часу (протягом одного-двох днів) на суму близько 1 мільйона гривень кожна. Вони мали циклічний характер: було вироблено 30 циклів, а час проходження одного циклу складав від 2 хвилин.

Ці фінансові операції проводились з 5 по 13 липня 2016 року. В результаті їх проведення 18 учасниками операцій був «штучно» сформований статутний капітал на 420 мільйонів гривень. А одному учаснику — сплачено кошти за корпоративні права в 30 мільйонів гривень.

Замовити карту банку з доставкою можна в фінансовому супермаркеті finance.ua.