Як пише видання, це стосується також комп'ютерної техніки. Кілька гаджетів Apple залишилися в продажу — ймовірно, це складські залишки.

Також Rozetka зникла з переліку офіційних реселерів на сайті офіційного дистриб'ютора Apple — компанії Asbis, в якому фігурувала серед продавців iPhone X ще в листопаді минулого року.

У ньому залишилися Citrus, MOYO, «Київстар», «Алло» та інші, але найбільший маркетплейс країни в цьому списку більше не зазначений.

«Ми не можемо розкрити деталі домовленостей про терміни і умови співпраці „АСБІС-Україна“ з партнерами, це є комерційною таємницею. Але можемо підтвердити, що Rozetka не є авторизованим реселлером Apple», — відповів керівник напрямку Retail «АСБІС-Україна» Віталій Мельниченко.

Нагадаємо, Asbis став офіційним дистриб'ютором всієї техніки Apple в Україні з 1 липня 2017 року. До цього компанія поставляла тільки смартфони iPhone. Авторизованим дистриб'ютором техніки в країні позиціонується також компанія ERC, однак на сьогодні в асортименті компанії доступні лише аксесуари.

Як заявили в Asbis, на сьогодні «АСБІС-Україна» — єдиний офіційний авторизований дистриб'ютор продукції Apple.

Засновник компанії Владислав Чечоткін розповів про причини відмови Rozetka від продажів техніки Apple.

За його словами, вони полягають в тому, що «техніка Apple не надходить офіційно в Україну».

«Підніміть митні документи і подивіться, скільки сірої техніки щорічно потрапляє в Україну і тут продається. „Цитрус“ повідомляє, що відкриває перший офіційний Apple Shop, і при цьому спокійно торгує контрабандою».

На питання про те, чи планує Rozetka відновити продаж Apple, Чечоткін відповів: «Можливо, якщо ситуація зміниться».