Зазначається, що слідчі органи дізналися про змову після того, як жінка почула, що її син представився в розмові співробітником компанії AT&T, після чого вона викликала правоохоронців.

Слідчі провели огляд кімнати і комп'ютера. При цьому були виявлені файли зі списками імен та телефонних номерів, SIM-карти і мобільні телефони.

«Після більш ретельного розслідування було виявлено, що виявлені SIM-карти належали семи різним жертвам афер, які проживають в семи штатах США. Ці люди заявили, що їх ідентифікаційні дані були вкрадені, а разом з ними зловмисники змогли викрасти і гроші з криптовалютних гаманців на тисячі доларів», — пише видання.

Правоохоронці провели бесіду з підозрюваним, і він розповів, що входить до злочиної групі, яка включає ще 8 осіб.

За даними слідчих органів, група крала персональну інформацію, а потім або видавала себе за співробітника компанії стільникового зв'язку, або платили таким співробітникам, щоб отримати нову SIM-карту з даними мети атаки.

Потім за допомогою такої SIM-карти зловмисники могли зламувати паролі, прив'язані до телефонного номеру, включаючи паролі до криптовалютних сервісів.

Поліція заявляє, що таким чином їм вдалося вивести через криптовалютні біржі понад 100 тисяч доларів.