Згідно з дослідженням, значне зростання притоку інвестицій в індустрію блокчейна в США стався за рахунок раундів фінансування, проведених консорціумом R3 і стартапом Circle. Останній зібрав 110 млн доларів, а R3 в минулому році привернув рекордні на той час 107 млн ​​доларів венчурних інвестицій.

Аналітики KPMG зазначили, що бум блокчейн-інвестицій також викликаний широкомасштабним впровадженням рішень на базі технології розподіленого реєстру у фінансовій сфері.

Дослідження також показало, що США займають лідируючі позиції за обсягами інвестицій в індустрію. В цілому, KPMG прийшла до висновку, що в майбутньому розвиток блокчейна, поряд з такими напрямками як regtech і insurtech, буде набирати обертів.

Тим часом, дослідницька компанія Forrester Research заявила, що 90% американських блокчейн-експериментів припинять своє існування і не ляжуть в основу працюючих бізнес-моделей.

У звіті говориться, що деяким компаніям довелося переглянути своє бачення і відмовитися від своїх планів по впровадженню блокчейна. Експерти навели як приклад біржу Nasdaq Inc., яка ще в 2016 році заявила про плани використовувати DLT-технологію для голосування на зборах акціонерів, однак так і не реалізувала цю ідею.

Forrester Research вважає, що 2018 рік стане періодом розплати за блокчейн-ініціативи.