Як повідомляється, зловмисники атакували більше ніж 100 американських компаній, що обійшлося підприємствам в десятки мільйонів доларів.

Прокурори США стверджують, що три українця, заарештовані в Європі в період з січня по червень, є членами FIN7, відомої організації кіберзлочинності.

Як заявили в Міністерстві юстиції США, серед жертв — Chipotle Mexican Grill, Emerald Queen Hotel, казино у штаті Вашингтон, Jason's Deli, Red Robin Gourmet Burgers, Sonic Drive-in і Taco John's.

Згідно з інформацією компанії з кібербезпеки Trend Micro, FIN7 раніше атакували Trump Hotels, Whole Foods, Saks Fifth Avenue і Lord & Taylor.

Одного з трьох обвинувачених, 33-річного Федора Хладира, перевели у Сіетл з Дрездена, Німеччина, де він був заарештований.

Влада заявила, що хоче  екстрадувати ще двох злочинців: 44-річного Дмитра Федорова і Андрія Колпакова.

Як заявив глава відділу розвідки BAE Systems Адріан Ніш, FIN7, також відома як Carbanak, включає десятки людей, які займаються вузькоспеціалізованими завданнями: зламом мереж, крадіжкою номерів платіжних карт і продажем вкрадених даних на підпільних кримінальних форумах.

Згідно з судовими документами, злочинці використовували компанію «Combi Security», офіси якої є в Москві, Хайфі та Одесі.

На сайті «Combi Security» підприємство описується як експерт «в комплексному захисті великих інформаційних систем від сучасних кіберзагроз».

У фірмі з кібербезпеки FireEye повідомили про виявлення оголошень про вакансії для «Combi Security», розміщених на декількох сайтах по найму на російській, українській мовах.

За даними прокурорів США, FIN7 викрала понад 15 мільйонів записів про платежі клієнтів США, а також компаній в Австралії, Франції та Сполученому Королівстві.