Регулятор нагадав, що не надає ліцензій на залучення депозитів, чи кредитування структурам, які не мають статусу банку.

«Водночас ця компанія не отримувала таких ліцензій і у інших регуляторів фінансового сектору — Нацкомфінпослуг та НКЦПФР», — йдеться у повідомленні..

У ТОВ «Роялстендард» взагалі не має статусу фінансової установи.

Тобто компанія за законом не може залучати депозити чи видавати кредити.

Схема роботи: Довірливим вкладникам Royal Standard обіцяють проценти, набагато вищі за банківські. Гроші пропонують вносити готівкою в офісі, або перераховувати на їх банківський рахунок. Проценти обіцяють виплачувати на банківську картку, реквізити якої зазначаються в договорі.

  • У якості гарантії такого «депозиту» з вкладником укладається договір застави прав на рухоме/нерухоме майно, за яким вкладнику передається застава на майно вартістю «вдвічі» більшою за вартість депозиту.
  • Людям пояснюють, що окрім прийому депозитів компанія також надає іншим особам кредити під заставу майна – саме права на це майно і передаються вкладникам в якості гарантії вкладу. Ринкова вартість та взагалі наявність такого майна викликає сумніви.

Національний банк звернувся до правоохоронних органів з проханням розслідувати «фінансову» діяльність ТОВ «Роялстендард».