На думку дослідників, для повсюдного прийняття криптовалют необхідно, щоб вони виконували наступні функції: засобів заощадження і накопичення, засобів обміну і розрахункової одиниці. Більш того, експерти впевнені, що криптовалюта вже є засобом накопичення.

Як наголошується в доповіді, «відповідність останнім двом критеріям зажадає від біткоінів та інших цифрових валют прогресу у вирішенні проблем, що залишилися, таких як масштабованість, інтерфейс користувача і регулювання».

«Першого електронного листа було відправлено в 1971 році, але знадобилося майже три десятиліття, щоб технологія увійшла в ужиток завдяки зручному інтерфейсу Нotmail. Перша в історії біткоін-транзакція відбулася трохи більше восьми років тому, сьогодні ми вже бачимо, що вона починає відповідати вимогам, що пред'являються до грошей. Ми вважаємо, що біткоіни і інші криптовалюти стануть загальноприйнятими протягом десятиліття. Звичайно, існують бар'єри, але вони переборні », — зазначив керуючий директор компанії eToro Ікбал Гандам.

Раніше повідомлялося про те, що в звіті World Wealth Report 2018 консалтингова фірма Capgemini виявила зростаючий інтерес до криптовалют серед багатих інвесторів.