Суть конфлікту: В інтерв'ю «Мінфіну» голова Ощадбанку Андрій Пишний заявив, що в даний час не вважає Укрпошту конкурентом, через те, що у компанії немає банківської ліцензії. При цьому він зазначив, що в перспективі про це можна буде поговорити.

«Зараз вони (Укрпошта, – ред.) активно рухаються в тому напрямку, який ми пройшли за чотири роки: відділення нового формату, маркетинг і комунікація... Нещодавно побачив, що наш рудий кіт, який брав участь в рекламній кампанії Ощаду в 2014 році, знову «працевлаштувався» – з'явився на буклетах Укрпошти. Ну і добре. Я завжди був за те, щоб наш досвід великих трансформацій могли використовувати наші колеги», – сказав Пишний.

Реклама Ощадбанку у 2014 році виглядала так:

Що було далі: Відповідь Укрпошти не змусила себе чекати. Директор з комунікацій та взаємодії з органами державної влади Укрпошти розмістив на своїй сторінці в Facebook фотожабу, на якій зображений рудий кіт і надрукований наступний текст:

«Ваш кіт у нас, поверніть державі 31,3 мільярда гривень докапіталізації і тоді він повернеться до вас ...».

Реакція Ощадбанку: Під цим постом прес-секретар фінустанови Юлія Євтушенко залишила коментар: «... З вами ми в розрахунку нашими навченими співробітниками, так і маркетинговими ідеями. Це до слова, якщо хтось порахував вашу жарт смішний».

А далі пішов серйозний текст:

Далі в переговори включилися перші особи установ. Причому тональність розмови перейшла в ділову площину.

Голова Укрпошти Ігор Смілянський дорікнув Ощаду в тому, що той закриває відділення. І звинуватив банк у намірі блокувати зусилля Укрпошти привнести цивілізацію в глибинку.

Голова правління Ощаду нагадав, що банк повністю погасив рефінансування НБУ. Андрій Пишний також згадав про договір про співпрацю з Укрпоштою, який компанія так і не розглянула з 2014 року.

Голова Укрпошти погодився шукати компроміс. І не брати до уваги «війну котів». На його думку, договір від 2014 року давно застарів, але він пообіцяв розглянути «хоч завтра» будь-який договір, де у Укрпошти рахунки клієнтів а кредити і все інше у банків.

Сторони домовилися зустрітися і обговорити питання з «цифрами і фактами». Так що рудий кіт в кінці-кінців помирив Ощад і Укрпошту.

Поки на цьому все. Повне інтерв'ю з главою Ощадбанку Андрієм Пишним ви можете прочитати тут.