«У 2016 році Ощадбанк звернувся до міжнародного арбітражу з позовом до РФ на 1 млрд доларів у зв'язку з втратою активів в Криму. Як просувається ця справа? — Всі слухання вже пройшли. Рік тому в Парижі міжнародний комерційний суд заслухав наші аргументи і зараз ми чекаємо рішення. Якщо воно буде на нашу користь, це відкриє колосальні можливості для багатьох підприємств, які зможуть скористатися нашим досвідом, сформулювати свої майнові претензії і отримати компенсацію за збитки, завдані в зв'язку з пограбуванням і анексією Криму», — прокоментував банкір.

Відповідаючи на питання про бонуси менеджменту, Пишний зазначив, що в разі перемоги бонусів не передбачено.

Також, коментуючи ситуацію з бонусами для співробітників «Нафтогазу», глава Ощаду сказав, що бонуси це загальноприйнята практика, а розмір — відповідальність наглядової ради.

«Я думаю, що потрібно віддати належне команді НАК «Нафтогаз», якій вдалося сформулювати, обґрунтувати, а потім захистити позицію в суді. Як людина, яка в рамках нашого позову пройшла цей шлях, можу оцінити і обсяг, і складність, і відповідальність виконаної роботи. Значимість цієї справи важко переоцінити. Бонуси — це загальноприйнята практика. Що стосується розміру бонусу — це зона відповідальності наглядової ради», — підсумував Пишний.