Одержувачами перших транзакцій стали сервіс AliPayHK з Гонконгу і додаток від філіппінської платіжної компанії GCash. На обробку платежу треба було всього три секунди.

«Використання блокчейна для здійснення транскордонних переказів — один з найбільш хвилюючих мене проектів за останні шість місяців. Стартувавши в Гонконзі сервіс (AliPayHK, — ред.) в майбутньому буде працювати в усьому світі», — заявив засновник Alibaba Group Джек Ма.

У Ant Financial впевнені, що інтеграція сервісу AlipayHK з платіжним сервісом Gcash дасть можливість філіппінцям, що живуть в Гонконзі не звертатися до посередників і переказувати гроші протягом «секунд». Пізніше компанія має намір налагодити партнерства з мобільними мережами, щоб побудувати платіжні коридори і в інші регіони.

Згідно з останніми даними, до кінця 2016 року в Гонконзі працювали близько 200 тисяч працівників з Філіппін, що становить приблизно 3% населення цього спеціального адміністративного району Китаю.

Нагадаємо, що недавно член Федеральної Ради Швейцарії Йоханн Шнайдер-Амманн заявив, що в майбутньому технологія блокчейн проникне в усі сфери економіки країни.

А співпрезидент JPMorgan Деніел Пінто в інтерв'ю виданню CNBC зазначив, що банк, в першу чергу, зацікавлений в технології блокчейн, оскільки вона здатна удосконалити фінансову систему.