Під новий проект команда залучила 50 000 євро від Horizon 2020 — програми ЄС з фінансування науки та інновацій.

Ідея створити реабілітаційний інструмент Raccoon.Recovery прийшла команді на виставці TechCrunch Disrupt, де стартап показував свою кліпсу для VR і відеоігор Raccoon.Clip.

«До стенду підійшов хлопчик. У розмові ми дізналися, що через ДЦП він не справлявся зі звичайними контролерами і тому не міг грати у відеоігри. З Raccoon.Clip це у нього вийшло вперше. Для нас цей момент теж став переломним. Ми поспілкувалися з людьми, які попередньо замовили пристрій, і з'ясували, що багато вибрали його як раз через форм-фактор, так як у них були проблеми з руками після травм, інсульту та ін.», — розповіли в стартапі.

Після цього Raccoon націлився на медтех. Raccoon.Recovery дозволить зробити реабілітацію цікавішою, додавши в процес гейміфікацію: відновлювати моторику рук пропонується під час гри в улюблені відеоігри.

Рішення базується на алгоритмах Machine Learning і Artificial Intelligence і складається з трьох компонентів: ігрового контролера для тренування м'язів рук і збору даних, спеціальної CRM для лікарень і додатка для пацієнтів.

Грант витратять на розробку софта, який необхідний для впровадження рішення в реабілітаційні центри і лікарні, а також на тестування гіпотез, валідацію і доопрацювання бізнес-моделі і доопрацювання продукту.

Спеціальне програмне забезпечення буде заточене під потреби лікарів та реабілітологів — допоможе їм будувати порівняльні графіки, давати рекомендації з побудови курсу реабілітації і т.д.

Також команда планує розробити додатки на iOS і Android для пацієнтів та їх близьких, щоб вони могли відслідковувати прогрес і віддалено спілкуватися з реабілітологом.

Зараз продукт знаходиться на стадії бета: готовий прототип контролера і MVP програмного забезпечення, запущені пілоти в трьох українських клініках і одному реабілітаційному центрі, а також в двох реабілітаційних центрах в США.

«Під час пілотів ми збираємо фідбек по форм-фактору контролера і функціоналу програмного забезпечення для подальшого доопрацювання рішення перед виходом на ринок», — пояснили в Raccoon.

Що далі: Через півроку Raccoon надасть результати на розгляд комісії, після чого планує подаватися на другу фазу програми, щоб отримати додаткове фінансування 0,5-2,5 мільйона євро.

Загальна сума інвестицій, залучених Raccoon, становить 280 000 доларів (210 000 доларів від інвесторів, 70 000 доларів — гранти Vernadsky Challenge, CRDF, Horizon 2020).

Щоб завершити розробку продукту до середини наступного року, команда шукає додаткові інвестиції в розмірі 430 000 євро.