«У нас було достатньо часу, щоб уважно вивчити вимоги регулятора України і належним чином підготуватися до участі в угоді. Рішення про другий тур переговорів було ухвалене Наглядовою радою банку і є логічним продовженням інвестиційної стратегії розвитку ВАТ «Паритетбанк», — коментує голова правління Паритетбанку Сергій Бєлов.

Нагадаємо, що перший раз Парітетбанк подав заявку на покупку української «дочки» Сбербанку 21 грудня 2017 року.

В кінці березня 2018 року НБУ відмовив в узгодженні істотної участі в ПАТ «Сбербанк» Парітетбанк в зв'язку з невідповідністю заявника вимогам законодавства України.

Як писав раніше «Мінфін» у грудні 2017 року білоруський Паритетбанк подав заявку на покупку української «дочки» Сбербанку.

ВАТ «Паритетбанк» — 15-й банк Республіки Білорусь за розміром активів, заснований в 1991 р. Основним акціонером є Республіка Білорусь (99,83%), решта 0,17% акцій належать більш ніж 2500 приватним особам.

Нагадаємо, в кінці березня Сбербанк оголосив про продаж української «дочки».

«Мінфін» раніше повідомляв, що білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня, який раніше подав у НБУзаявку на купівлю дочку російського Сбербанку, відмовився від цієї ідеї.

Нагадаємо, 16 березня президент Петро Порошенко ввів в дію рішення РНБО від 15 березня 2017 «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» по ряду юридичних осіб.