Інженери компанії подумали, що якщо вже такий автомобіль не вимагає участі в управлінні з боку пасажирів, то можна дати їм можливість зайняти себе іншим чином.

Звичайно, не кожен захоче добровільно крутити педалі під час поїздки, проте фахівці Toyota передбачили і це. За їх задумом такі автономні електромобілі будуть використовуватися в службах безпілотних таксі і чим активніше пасажири будуть крутити педалі, тим більшу знижку на поїздку вони отримають.

По суті, творці системи просто пропонують оплатити пасажирам вироблену електрику, а безпілотному електромобілю в такому випадку доведеться рідше заїжджати на базу для підзарядки.

Ідея викликає багато питань, починаючи з продуктивності кожного конкретного пасажира (далеко не всі здатні довго і енергійно крутити педалі) і закінчуючи невисокою ціною виробленої електрики, а значить і мінімальною знижкою, заради якої навряд чи має сенс вкладатися фізично.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що до 2040 року Toyota остаточно відмовиться від двигуна внутрішнього згоряння, повністю переключившись на випуск електрокарів.