236 млрд грн в банках без держгарантій. Що робити

Держава не гарантує депозити українців в банках на суму понад 200 000 грн. Хоча на такі вклади припадає понад 60% коштів, які зараз знаходяться на депозитних рахунках. ФГВФО хоче збільшити гарантовану суму, але лише після того, як розбереться зі своїми боргами.

1% вкладників тримає більшу частину депозитів фізосіб

Українці відкрили 40 млн депозитних рахунків. Сумарно на них вкладники зберігають 405 млрд грн. Більше за половину від цієї суми — 236 млрд грн — припадає лише на 1% від усіх вкладників.

50+1. Банкірів підвели валютні вкладники

Приток вкладів триває. За 4 місяці 2018 року банки наростили портфель фізосіб на 3,4 млрд або 0,72%. Але зростання могло б бути куди солідніше, якби вкладники не забирали валютні депозити.

ВР звільнила міністра фінансів Данилюка

Верховна рада підтримала постанову Кабміну про звільнення з посади міністра фінансів Олександра Данилюка. «За» відповідне рішення №8433 проголосувало 254 народних депутатів.

Борги заважають ФГВФО підняти максимальну суму гарантування вкладів

ФГВФО хоче підвищити максимальну суму вкладу, гарантованого державою, до 800 000 грн. Але не може через борги перед Мінфіном.

Рада підтримала створення Вищого антикорупційного суду. Доповнено

Верховна Рада підтримала створення в Україні Вищого антикорупційного суду. «За законопроект №7440 у другому читанні проголосували 315 народних депутатів.

Уряд призначив тимчасового главу Міністерства фінансів

Уряд призначив в.о. керівника Міністерства фінансів першого заступника голови Оксану Маркарова.

У Німеччині стартує масовий розпродаж дизельних авто. Чи доїдуть вони до України

В Україну можуть масово хлинути старі дизельні автівки з Європи. Як розповів «Мінфіну» голова асоціації траблшутеров і автоексперт Сергій Креймер, німецькі оптові продавці готові почати масштабний розпродаж таких машин вже з червня. Потенційним покупцям обіцяють дуже низькі ціни.

Нацбанк назвав короткострокові ризики для курсу гривні

Короткостроковими ризиками для курсу гривні на сьогодні є зміна умов зовнішньої торгівлі та зовнішні виплати за державним боргом. Про це розповів заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.

В Україні анулюють реєстрацію офіційних VW Golf SportWagen

У автомобілів Volkswagen Golf SportWagen виявилися проблеми з сертифікатами, в результаті чого їх анулюють і їздити на такій машині буде не можна до повторної реєстрації.

Спека: де відкрити депозитпід 16,7% річних

Нарешті настало літо. Банки зустріли його по-різному. Хтось бореться за клієнтів та платить майже 17% за річні гривневі вклади. Але є і такі, хто вже думками у відпустці й знижує прибутковість.

НБУ: Міжнародні резерви скоротилися до 18,1 мільярда доларів

Станом на 1 червня міжнародні резерви України складали 18,119 мільярда доларів. Про це йдеться в повідомленні регулятора.

З траншем або без: НБУспрогнозував два сценарії розвитку

Члени Комітету з монетарної політики Національного банку (КМП) зазначили, що зараз можливі два різні сценарії розвитку подій. Все залежить від прогресу в проведенні структурних реформ і подальшої співпраці з МВФ.