Але малооб'ємний ринок досить цікавий спекулянтам, які невеликими угодами можуть істотно впливати на курсовий тренд міжбанку в такий день. Тим більше, що коррахунки банків знову зросли за рахунок вливань відшкодувань ПДВ і на ранок 25 травня знаходяться на рівні 57,6 млрд гривень.

У середу та четвер ми вже спостерігали поступовий розворот ринку в бік зростання котирувань. Сьогодні ця тенденція продовжиться, тому що пропозиція валюти в цю п'ятницю буде складатися в основному з обов'язкових продажів експортерів від виручки, що  надійшла вчора, а от попит - може ситуативно залишатися на рівні звичайного робочого дня.

Банки також додадуть свій внесок у статистику торгів за рахунок активної роботи за власними операціями з валютою як в спекулятивному форматі «в дві сторони», так і за рахунок скупки валюти через обмінки і продаж її на міжбанку. Футбольні вболівальники, які приїхали на фінал Ліги чемпіонів, активно здають валюту, чим фінансисти і користуються.

«Мінфін» прогнозує на сьогодні висновок до 520 угод на суму до 330 млн доларів при курсовому коридорі по ньому в межах 26,10-26,20 гривень. У разі найменшого надлишку пропозиції долара на ринку - НБУ продовжить працювати на міжбанку в «анонімному» форматі.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 25,80-26,10 і продаж 26,08-26,20 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 25,86-26,00 гривень та продаж 26,03-26,07 гривень.

Про тенденції на торгах за 24 травня можна прочитати тут, а графік котирувань по долару, євро і рублю - подивитися тут.

Моніторинг настроїв валютного ринку:

Настрої опитаних залишаються дуже позитивними по перспективам гривні за офіційним і міжбанківським курсом долара.

За офіційним курсом - 99% респондентів вважають, що долар буде нижче 26,25 гривень і лише 1% опитаних все ще вірить в його повернення до рівня понад 26,26 гривень.

За міжбанківським курсом - 85% респондентів вважають, що долар буде нижче 26,25 гривень. 15% опитаних поки що впевнені в його поверненні в найближчим часом до рівня понад 26,26 гривень.

Прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара на завтра ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram