Про це йдеться у документі регулятора до Державної казначейської служби України, який є у розпорядженні «Мінфіну».

Як зазначається, на першому етапі НБУ пропонує в практичній площині розглянути питання цілодобової роботи СЕП, а саме:визначення правил переходу на новий банківський день.

«Пропонуємо до розгляду два варіанти того, який період часу вважати банківським днем і відповідно – правил визначення дати наступного банківського дня", — пояснив регулятор.

Перший варіант. Кожний календарний день є банківським днем. Учасник СЕП незалежно від того, чи організовуватиме він роботу установи у вихідні дні, повинен виконати роботи з відкриття і закриття банківського дня за кожний день з прийманням і проведенням у балансі платежів, що здійснені на його адресу в цей день (у тому числі за вихідні, в які він, можливо, і не працював), і відповідним наданням звітності.

Другий варіант. Банківським днем є тільки робочий день. Після закінчення банківського дня, що є останнім робочим днем перед вихідними/ святковими днями, має відкриватися банківський день із датою, що відповідає наступному робочому дню (наприклад, після завершення банківського дня «п’ятниця» починається банківський день «понеділок»).

«Операції, здійснені банком у вихідні та святкові дні, включатимуться до балансу першого робочого дня банку після вихідних та святкових днів», — зазначив регулятор.