«Ми вважаємо рішення Апеляційного суду міста Києва таким, що повністю відповідає законодавству України. Зазначимо, що ухвала районного суду фактично блокувала діяльність Національного банку та створювала загрози для забезпечення стабільності національної грошової одиниці. Більш того, вона створювала небезпечний прецедент для роботи всіх органів державної влади в Україні. Тому ми вітаємо правосудне рішення Апеляційного суду міста Києва, який очікувано скасував ухвалу Дарницького районного суду», — зазначив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Національного банку України Віктор Григорчук.

Нагадаємо, 25 квітня 2018 року Національний банк звернувся зі скаргою до Апеляційного суду міста Києва одразу ж після того, як стало відомо про тимчасову заборону Дарницького районного суду заступнику голови НБУ Катерині Рожковій брати участь у роботі та засіданнях правління Національного банку, а також вчиняти будь-які дії, пов'язані з виконанням своїх службових повноважень до вирішення спору по суті.

Апеляційний суд міста Київ мав розглянути апеляційну скаргу Національного банку 10 травня 2018 року, але засідання перенесли на 15 травня.