За проголосували 244 народних депутата.

«Ця законодавча ініціатива є вкрай важливою для покращення інвестиційного клімату в Україні. Експертна група Національного банку плідно співпрацювала з авторами законопроекту для його підготовки до другого читання та імплементації найкращих практик розвинутих фінансових ринків і усунення зайвих перепон для інвестиційної діяльності», — йдеться в повідомленні регулятора.

На думку Нацбанку, втілення цього законопроекту в життя відкриє шлях для іноземних інвестицій в український ринок капіталу одразу на двох рівнях інфраструктури фондового ринку.

З одного боку, вітчизняні депозитарні установи зможуть відкривати рахунки номінального утримувача найбільшим інвестиційним банкам світу, які оперують сотнями мільярдів доларів інвестиційних активів їх клієнтів. Це дасть Україні змогу конкурувати за капітал з розвинутими країнами.

З іншого боку, Національний банк як депозитарій державних цінних паперів, який успішно працює над встановленням двосторонніх кореспондентських відносин з міжнародними центральними депозитаріями, отримає додаткове законодавче врегулювання статусу операцій з глобальними фінансовими ринками.