Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Міністерство нагадує, що законом від 23 березня 2017 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами-підприємцями» скасовано обов’язок використання печаток на документах суб’єктів господарювання та передбачено адміністративну відповідальність посадових осіб держорганів за вимогу у суб’єктів господарювання наявності відбитку печатки на офіційному документі.

Крім того, чинне законодавство містить норми, які не відповідають сучасним пріоритетам щодо розвитку електронних комунікацій та є невиправдано обтяжливими для бізнесу. Як наслідок, виникла необхідність аналізу та перегляду законодавства.

Читайте також: Кабмін спростив умови ведення бізнесу

«Тому Мінфін розробив постанову, яка скасовує вимоги використання печаток суб’єктами господарювання (незалежно від їх наявності) під час надання інформації на запит Держфінмоніторингу; надсилання запитів суб’єктами первинного фінансового моніторингу до державних органів, державних реєстраторів; ведення реєстру фінансових операцій. Цією ж постановою скасовується необхідність дублювати на паперовому носії документів, складених в електронній формі», — відзначили у міністерстві.

У Мінфіні очікують, що прийняття цієї постанови приведе до зменшення затрат часу та коштів суб’єктів господарювання та забезпечить розвиток інформаційних ресурсів.