Він дозволяє знайти мандрівника, який вирушає в потрібне місто, і «орендувати місце в його валізі», запропонувавши винагороду за перевіз товарів. Це називається краудшіппінг, пише AIN.

Команда проекту сподівається надати альтернативу поштовим службам і сервісам доставки. TravelPost доступний у вигляді додатку на iOS і Android.

Після реєстрації користувачеві необхідно вибрати роль — відправника або кур'єра. Якщо він готовий доставити якісь посилки, слід вказати подробиці найближчої подорожі: міста прибуття і відправлення, дати і транспорт (автомобіль, вантажівка, корабель, потяг, літак, мотоцикл).

Також необхідно вибрати бажаний розмір і вагу посилки (від 1 кг до 50+). Сервіс автоматично запропонує залишені користувачами заявки на доставку. Слідом виконавець і замовник повинні домовитися про подробиці в чаті, а після виконання завдання — обмінятися оцінками, що формують рейтинг.

У TravelPost немає регіональних обмежень. Творці впевнені — оскільки українці розкидані по всьому світу, попит теж буде глобальним. Зараз TravelPost повністю безкоштовний.

Вартість послуг визначає сам замовник, комісії не стягуються.

Як вказується в FAQ проекту, оплата може бути нематеріальною.

Наприклад, в обмін на доставку можна підвезти мандрівника до аеропорту, подарувати йому якусь річ. При цьому за збереження посилки і її відповідність митним правилам (в разі перетину кордону) відповідає перевізник.