Monobank отримав головну нагороду в категорії «Кращий Необанк».

Саме поняття «необанк» означає банк нового типу, який кидає виклик традиціям ринку. Рівних Monobank в цій номінації не було. Це перший український віртуальний банк, створений в рамках Universal Bank, у якого є окремий бренд і свої умови обслуговування клієнтів.

Така бізнес-модель не вимагає вкладень в відділення, і в той же час дозволяє клієнтам отримувати всі бажані банківські послуги дистанційно.

«За 5 місяців існування monobank до нас приєдналося вже 200 000 клієнтів. Це найкращі цифрові клієнти, які цінують свій час. Вони технологічні, і будь-які інновації сприймають «на ура». В цьому році ми хочемо залучити ще як мінімум стільки ж клієнтів. Ми вже запустили депозити. А до травня — випустимо валютні карти», — зазначила під час вручення премії FinAwards 2018 заступник голови правління Універсал Банк Юлія Акуленко.

Церемонія нагородження проходила в інноваційному парку Unit City, де були присутні топ-менеджери провідних українських банків і фінансових компаній.

Нагороди переможцям вручали Іван Євтушенко, директор компанії Treeum, в яку входять «Мінфін» і Finance.ua, а також глава українського представництва Міжнародної фінансової корпорації IFC Олена Волошина.