Про це в інтерв'ю «РБК-Україна» заявив перший заступник голови МВФ Девід Ліптон.

«Україні необхідно реалізувати всі три ключові положення (Меморандуму, — ред.). Країні потрібен Антикорупційний суд. Корупція і те, як вона впливає на залучення інвестицій і розвиток бізнесу, є для України серйозною проблемою», — зазначив Ліпон.

Другою умовою він назвав поліпшення фінансового стану «Нафтогазу» і державних фінансів в цілому для підтримки стабільної ситуації.

«Все, що руйнує її, вельми небезпечно. Не кажучи вже про те, що з лібералізацією цін на газ Україні вдалося знизити рівень суттєвої залежності від російського газу, і останнє, що потрібно країні, — це відновлення цього залежного становища», — заявив Ліптон.

Він також додав, що ще однією умовою є нормалізація бюджетної політики.

«І я просто не бачу причин, через які Україна може не виконувати всі ці три реформи», — підкреслив перший заступник голови МВФ.

Нагадаємо, раніше Ліптон застеріг Україну від наслідків зупинки реформ.

«Призупинення, не кажучи вже про відкат, може бути вкрай контрпродуктивним для країни і призведе до втрати деяких важливих досягнень, яких вже вдалося досягти. Таким чином, ми як і раніше рекомендуємо Україні продовжувати реалізацію реформ», — сказав Ліптон.