Про це повідомили у прес-службі НБУ на запит «Мінфіну».

Згідно із частиною 2 статті 157 Цивільного процесуального кодексу України, ухвали про забезпечення позову не можуть бути виконані до їх направлення судом, який виніс відповідну ухвалу, особам, яких такі ухвали стосуються. Таким чином, Національний банк розглядатиме питання про виконання ухвали після її отримання від суду.

«Додамо, що про наявність позову народного депутата та винесення судом зазначеної ухвали Національному банку стало відомо з відкритих джерел», — йдеться у відповіді.

Національний банк вважає вищезазначену ухвалу незаконною, прийнятою з порушенням цілого ряду законодавчих актів та такою, що створює небезпечний прецедент з блокування роботи органів державної влади.

НБУ оскаржив ухвалу суду в апеляційному порядку (сьогодні, 25 квітня 2018 року, було подано апеляцію) і, найближчим часом, подасть до Вищої ради правосуддя та правоохоронних органів заяви з метою здійснення перевірки дій судді на наявність у них ознак дисциплінарного проступку та ознак вчинення злочину відповідно.

Національний банк наголошує на тому, що ці обставини вкотре наглядно підтверджують необхідність завершення розпочатої судової реформи для запобігання корупційного використання судової системи в якості інструменту для політичного тиску на органи державної влади.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що Дарницький районний суд відсторонив від посади заступника НБУКатерину Рожкову за позовом депутата.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram