Кошти на випуск багатосерійного фільму збираються виключно в криптовалюті, повідомляє Forbes.

«Хардфорк» - перший в своєму роді проект, який підтримується за новою моделлю. Для початкового фінансування і просування нашої затії очевидним вибором стала платформа Steemit, саме тут ми зібрали первинні засоби для запуску кампанії в розмірі $30 000», - заявив Карр, пише Forklog.

За сюжетом серіалу група ізгоїв за допомогою технологій блокчейн зламує урядові системи і робить централізоване управління неможливим. У листопаді відеоролик був представлений на щорічній конференції Steemit в Лісабоні.

«У Лісабоні ми познайомилися з людьми, які стежать за розвитком проекту вже кілька місяців і які чекають виходу перших серій з таким же нетерпінням як ми самі. Новий спосіб залучення коштів дозволив нам не тільки отримати гроші на розвиток проекту, але також одночасно зібрати навколо себе цільову аудиторію. А це головна мрія кожної компанії-прокатника: щоб на фільми за замовчуванням був свій глядач», - пояснив Карр.

У грудні ініціативна команда користувачів Dash вклала в «Хардфорк» ще близько $1 млн, завдяки чому початкова стадія для серіалу завершилася і проект перейшов у фазу активної підготовки до запуску.

«З таким стимулом почати нам був простіше простого, а я ніколи ще не робив перші кроки настільки скоро. Кіностудії зазвичай гальмують процес, але криптосуспільство рухається вперед із запаморочливою швидкістю», - сказав Карр.

Колектив творців серіалу складається з експертів в області блокчейна, аналітиків криптовалютного ринку, учасників кінофестивалю Sundance і голлівудських акторів.

«Хардфорк» дозволить дізнатися більше про технологічний прогрес в цій сфері. До того ж, ми освічуємо глядача цікавим і захоплюючим способом», - додав співавтор ідеї серіалу Ерік Венс Уолтон.