Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, виступаючи в ніч на середу в Atlantic Council у Вашингтоні.

«Ухвалення закону про Антикорупційне суді — це №1 вимоги МВФ. Але я можу сказати, що це і №1 вимога людей в Україні», — сказав він.

Глава Мінфіну нагадав, що законопроект пройшов перше читання, і до другого читання до нього подано численні правки, що ускладнює остаточне голосування, передає «Інтерфакс-Україна».

«Але я цілком оптимістичний з приводу проходження (закону)», — заявив глава Мінфіну, назвавши як термінів квітень-травень цього року.

На його думку, такого позитивного результату сприяє внутрішній тиск на Верховну Раду, позиція уряду і зовнішні зобов'язання України.

Читайте також: МВФ погіршив прогноз зростання української економіки у 2019 році

Щодо дискусії з МВФ про тарифи на газ Данилюк зазначив, що вона не стільки про конкретні ціни, скільки про створення в країні конкурентного ринку газу, тому що не роль уряду регулювати тарифи.

Серед кроків до цієї мети глава Мінфіну назвав введення з 1 січня цього року монетизації субсидій, що дозволить отримувати ці кошти не тільки «Нафтогазу України», а й іншим постачальникам.

«Я цілком позитивний щодо (отримання чергового траншу) МВФ», — підсумував Данилюк. Але міністр відмовився назвати конкретні терміни, хоча напередодні телеканал «Україна» з посиланням на інтерв'ю глави Мінфіну повідомив про можливість отримання $ 2 млрд траншу в травні-червні цього року.

Міністр зазначив, що кошти Фонду йдуть на поповнення резервів Нацбанку, а не в бюджет, однак визнав, що рішення про виділення траншу МВФ дозволить Україні дешевше залучати запозичення для фінансування дефіциту бюджету.