Поки НБУ дотримується жорсткої грошово-кредитної політики, значних передумов для ослаблення гривні немає. Висока процентна ставка зв'язує гривневу ліквідність, стримує спекулятивний попит і сприяє притоку капіталу за операціями Carry Trade.

Однак в умовах зміни попиту і пропозиції, експерти не виключають коливання курсу в квітні в межах 3%. У травні волатильність підвищиться в зв'язку з лібералізацією ринку і збільшенням ліміту загальної довгої відкритої валютної позиції з 1% до 3%. Таким чином, банки можуть більше викуповувати і тримати валюти у себе на рахунках, і, ймовірно, деякі з них скористаються такою можливістю.

Сезонні фактори продовжать впливати на динаміку курсу. Пропозиція валюти на ринку підвищиться на тлі закладу аграріями валюти для поповнення ліквідності під посівну кампанію. Крім того, завершення опалювального сезону і зниження критичного імпорту посприяють стабілізації валютного ринку і зміцнення гривні».

Попит на іноземну валюту на початку квітня підвищиться з боку інвесторів-нерезидентів під висновок прибули з країни. Напередодні травневих свят також можна очікувати зростання попиту з боку нерезидентів і населення.

Девальваційні ризики для гривні зберігаються на рівні глобальних чинників впливу — зниження цін на сировинних ринках, скорочення експортної активності та послаблення євро проти долара США на світових ринках. Єврозона і Східна Європа є ключовими торговельними партнерами України, тому ослаблення євро чинитиме тиск на гривню. У той же час зниження глобальної торгівлі на тлі експортно-імпортних обмежень США, Китаю і Європи може відіб'ється падінням цін на сировинні товари і скороченням експорту України.

Середній курс продажу готівкового євро в квітні може коливатися в діапазоні 31,4-33,5 грн. за євро.